Tuolin rakennusta, päivä 1

Koulussa saatiin tehtäväksi ideoida, suunnitella ja valmistaa tuoli. Vaatimuksena oli että a) se on istuttava ja b) valmistettu massiivipuusta käyttäen perinteisiä puusepänliitoksia ja muotojyrsintää.

Suunnittelu on ollut käynnissä pitkin kevättä ja olen jokseenkin ihastunut Tanskalaisten muotoilijoiden hyvin keveisiin ja sulavalinjaisiin tuoleihin. Tästä kaivosta minäkin sitten ideani ammensin.

Valmistamisen koittaessa homma alkoi luonnollisesti materiaalin valinnasta (saarni) ja vielä sopivan lankun/lankkujen etsimisestä. Ensimmäinen päivä kuluikin mittaillessa ja hahmotellessa osia lankkujen päälle. Sopivan kandidaatin löydyttyä katkoin ja paloittelin aihiot lähelle lopullisempaa muotoa.

Ohessa vielä muutama kuva prosessin etenemisestä

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.